Başarılı İşleri Mutlu Takımlar Çıkarır

Hiç yüksek motivasyona sahip bir takımın parçası oldunuz mu? Eğer cevabınız evetse, çoğu sabah evinizden işinize mutlu bir şekilde gitmişsinizdir. İş arkadaşlarınızla ortak işler yaparken keyif almış ve onlarla beraber yeni fikirler geliştirmek sizi mutlu etmiştir. Odağınız ve coşkunuz sayesinde, o grupla çalışırken en iyi sonuçları elde etmişsinizdir. MindTools’da yayınlanan makaleye göre, olumlu takımlar morali düşük olan takımlara kıyasla çok daha fazla iş çıkarır. Takımın bir parçası olmak günlük işleri zevkli hale getirirken, yapılan işin önemli başarılar elde etmesi de sizi daha da mutlu etmiştir. Yani, morali düşük takımlara göre, mutlu takımların çok daha fazla iş başardıkları da doğru. Kısacası, lider olarak olumlu bir takım kurmak önemli bir öncelik olmalıdır.

Olumlu Takımın Avantajları

Araştırmalar, olumlu düşüncelerin insanların başarısında önemli bir fark yarattığını işaret etmekte. Bir çalışmaya göre, mutlu insanlar yaşamlarının birçok farklı alanında mutsuz insanlara göre daha başarılılar. Özellikle de kariyerlerinde olumlu düşünce onları ileriye taşımakta. Olumlu olmanın yaratıcı düşünme yeteneğini, zorluklarla mücadele gücünü ve diğer insanlarla çalışma uyumunu geliştirdiği yönünde çeşitli çalışmalar mevcut. Olumlu olmak başarı için vazgeçilmez bir kriter gibi görünmekte. Olumluluğun daha uzun evrede yararlar getirdiğini teyit eden çalışmalar da var. Örneğin, sosyal psikolog ve profesör Barbara Fredrickson ‘Genişlet ve İnşa Et Teorisi’ne göre, olumlu duygular zaman içinde davranışlarımızı daha geniş bir kapsamda iyileştirebilir. Bir diğer deyişle, ne kadar olumlu duygular beslersek, o kadar olumlu davranışlarda bulunuruz; daha meraklı, öğrenmeye istekli, yaratıcı, sevecen ve yapıcı bireyler haline geliriz. Kısacası mutluluk, yaratıcılığı ve üretkenliği kamçılar.

,

One Response to Başarılı İşleri Mutlu Takımlar Çıkarır

  1. mustafa aydınlı 14/04/2015 at 17:34 #

    Stf catısı altına bizide alırsınız memnun oluruz kaya kamyonu mercedes man mikser kullanmakta olup yurt dışı nda calişmak istiyorum

Bir YorumYazın