Tianmen Dağı Ulusal Parkı – ÇİN (2)

Tienman Dağı Ulusal Parkı, yemyeşil bitki örtüsü, yüksek dağlarla çevrili muhteşem manzarası ile Çin’de görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu güzel manzarayı uçurum kenarına inşa edilmiş yürüyüş yollarında gezerek görebilirsiniz.

Tienman Dağının zirvesi de ayrı güzellikler sunar izleyenlere.

Eğer, Tianmen Dağı’nın görkemli manzaralara sahip zirvesine çıkmak isterseniz, ya 11 kilometrelik binlerce merdiveni yaya olarak tırmanmanız, ya da 1279m yükseklikten 7455m mesafe giden teleferiği kullanmanız gerekiyor. 30 dakika süren teleferik yolculuğu, dik kayalıkları aşmak için 37 derece gibi çok dik bir tırmanışla bitiyor.

eeee

 

Zhangjiajie-Tianmen-Mountain-National-Park-China-750x750

Sonunda Çinlilerin deyimiyle Tanrı’ya en yakın noktaya ulaşarak “Cennet Mağarası” na dokunma imkânına sahip oluyorsunuz. Tianmen Dağı’nın sembolü olarak kabul edilen Tianmen Mağarasının yüksekliği 131 metre, genişliği 57 metre ve derinliği 60 metredir.

ww1

cennet-cindeki-budagda3

Çin denilince görülmesi gereken yerler içinde ilk olarak akla gelen Çin seddidir. İkinci sıraya ise ya Terra Cotta askerlerini ( Terra Cotta askerleri, Çin hükümdarı Qin Shihuang tarafından yaptırılmış yeraltı toprak heykeller ordusudur. Şu ana kadar yapılan arkeolojik çalışmalarda 500 heykel çıkarılmıştır. Kazı alanında tahminen 8000 asker heykeli bulunmaktadır )  ya da Tianmen Dağı Ulusal Parkını koyabiliriz.

İkinci sıraya hangisini koymalı? Ben karar veremedim.

Sizce sıralama nasıl olur?

No comments yet.

Bir YorumYazın