Türkiye İnovasyon Haftası

3-4-5 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ‘nde bilim, inovasyon, teknoloji, tasarım, inşaat, e-ticaret, girişimcilik, akıllı kentler, nanoteknoloji ve iş dünyasının liderlerini bir araya getiren “Türkiye İnovasyon Haftası” bu yıl üçüncü kez yapıldı. Türkiyede “İnovasyon ekosisteminin kurulması” konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan üçgünlük  Kongrede kendi alanında uzman onlarca yerli ve yabancı konuşmacı yeraldı.

SINIRSIZ !NOVASYON   ;   SINIRSIZ POTANS!YEL

Etkinlikte Yuriçi ve Yurtdışı katılımla 50’un üzerinde Üniversite ve Teknoloji Transfer Ofisleri , 30’nin üzerinde Teknoparklar ve Ar-Ge Merkezleri ve içinde Akçansa Çimento ve Çalık Holding gibi sektörümüzden firmalarında bulunduğu İnovatif firma standları yer aldı.

Dünya’da ve Türkiye’de fark oluşturan uluslararası uzmanlardan oluşan Paneller oldukça ilgi çekiciydi. Sektörümüzle ilgili en ilgi çekici konular ise  Geleceğin Şehirleri ve Geleceğin malzemelerinin anlatıldığı panellerdi.

Üniversite –Sanayi İşbirliği ile şirketimizin ana faaliyet konularında yapılacak geliştirme projeleri için Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri ile irtibata geçilerek ortak çalışma başlatmak üzere görüşüldü.

WAVE – “ Farklı düşün geleceği inşa et”Kongrede ayrıca İnovaLİG İnovasyon Geliştirme Programı Ödül Töreni yapıldı. İnovaLİG’ programı, şirketlere organizasyonel inovasyon yönetimlerini güçlendirme açısından bir değerlendirmeye tabi tutuyor. İnovasyon yönetimi ve sistematik inovasyon yetkinlikleri kazanılması için yapılan çalışmaları ödüllendiriyor böylelikle katılımcı şirketler için inovasyonun sadece bir sonuç değil; sürdürülebilir ve tekrarlanabilir ödüller getiren yapısal bir süreç olmasını teşvik ediyor. Değerlendirme 5 kategoride (İnovasyon Stratejisi , İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü , İnovasyon döngüsü , İnovasyon Kaynakları, İnovasyon Sonuçları) yapılarak her Kategori için 1.,2. ve 3. ‘ler ödülleri verildi.

Daha önce Paris, Milano ve San Francisco gibi dünyanın önde gelen şehirlerinde gerçekleştirilen WAVE İnovasyon Sergisi, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında yeraldı. Sergide, dünya genelinde etkili olan ve geleneksel rollere meydan okuyan ortak yaratım”maker hareketi”, paylaşım ekonomisi”döngüsel ekonomi” ve katılımcı ekonomi” olmak üzere beş ana akım inceleniyor. Sergide Paylaşılan projeler, zorlukları fırsata dönüştürerek daha az kaynakla daha çok şey yapan insanlığın ortak dehayla daha iyi bir dünya inşa edebileceğini öngören yeni bir inovasyon anlayışını ortaya koyuyor.

wave-inovasyon-sergisi

Günümüzde birbiri ardına hızla yıkılan iş modellerine alternatif yeni modellerin nasıl geliştirileceğine sorusu ile başbaşa bıraktı bizi. İnovasyona Stratejik bir önem verilmesi gerekliliği açıkça ortada. Başarılı olmanın yolu ise, bu değişim sinyallerini algılayıp, proaktif bir şekilde aksiyona ve öncü ve inovatif işlere imza atmaktan geçiyor. Sinyaller gösteriyorki, sadece faaliyet alanlarıyla sınırlı iş yapması mümkün değil; toplumun tüm kesimlerine, çevrelerine ve paydaşlarına karşı da sorumluluklarda onların ihtiyaçlarına yönelik farklı şeyler yapmak ve katkı sağlamak gerekiyor. Kongrede İş Modeli inovasyonuun nasıl yapılacağı hakkında sunumlar paylaşıldı ve çalıştay yapıldı. Bu Çalışmalarda yeni iş fikrinin nasıl işletmeye dönüştürüleceği konusunda örnek çalışmalar da yeraldı.

 “Herşey çok hızla değişiyor, Gelecek bu günden çok farklı olacak”

Herşey çok hızla değişiyor, Gelecek bu günden çok farklı olacak, gigabyte’ larca bilginin avuç içine sığdığı bir dönemde inovatif gelişmeleri ve fikirleri çok yakinen takip etmek gerekiyor. Hatta daha fazlası internetle küçülen dünyada ,dünyanın herhangi bir noktasındaki bir olay bütün insanlığı etkileyebiliyor. Gelecek adına artık birkaç hamle sonrasını düşünmek ve inovatif yaklaşmak zorundayız. Yeni yönetim modelleri oluşturup, klasik bakış açısı değiştirilmeli. Değişmek te yetmiyor aslında, Geleceğe doğru Dönüşmek Gerekiyor, Hatta dahası İnovasyonu Kurum Kültürünün bir parçası haline getirmek gerkiyor.

“Değişmek Yetmiyor, Geleceğe doğru Dönüşmek Gerekiyor”

 

Doğal kaynakların sürekli azaldığı, rekabet şartlarının gitgide ağırlaştığı küresel dünyada  çözüm :

 “sınırları olmayan inovasyon potansiyeli”

 

,

No comments yet.

Bir YorumYazın