Mutlu Yıllar

Sevgili STFA Blog okuyucuları,

Çoktandır yazmadım ama epeydir aklımdaydı. İşte yeni yıl ve IK Online mesajı gelince aldım kalemi elime. Nerede o eski kalemler, hepimiz daktilocu olduk.

Bir yıl daha hızla keyifle koşarak geçti. STFA ailesi daha da büyüdü, güçlendi, tam bir takım oldu. Aklıma ilk gelen İnovasyon toplantısı ve devamında inovasyon çalışmaları. Sabancı üniversitesi hocaları “mavi okyanus” diye bir kavram tanıttılar, yepyeni ufuklara açılmak.

Diğer önemli konu eğitim için yapılan katkılar. Khan Academy bugun 3003 videoya ulastı. Ogrenciler, ögretmenler çok memnun, kullanım hızla artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tam destek veriyor, sık sık gorusmeler devam ediyor. Okumadıysanız YKB yayınlarından cıkan sponsor ettiğimiz Salman Khan Dünya Okulu kitabını alın ve okuyun. Felsefesi hoş adamın.

Bir yandan da Sezai beyin kurduğu İnanç Lisesine epey destek verdik bu yıl. Türkiye’nin hala tek üstün yetenekliler okulu. Inovasyon nasıl olacak, bu beyinleri keşfederek. Türkiye orta gelir tuzağından, vasatlıktan nasıl çıkacak, bu gençlerle. Okulu ziyaret etmeyenlere tavsiye ederim birgun Gebze’ye uzanın, şantiyemizin yanında, gençlerle sohbet edin Sezai Türkeş hayatının son 5 senesini bu gençlerle geçirmiş.

Gelecek sene bu günlerde İzmit köprüsünden tüm çalışanlarla geçeriz diye umuyorum.STFA’nın eserleri dünyanın 4 yanında yükselmeye devam ediyor. Katar’da metro için 10larca metre aşağı indik bile. Enerya markası hem bizler hem ülkemiz tarafından benimsendi. Gazın yanında elektrik de sağlamaya başladık abonelerimize. Bugün 93 mw rüzgar projemiz için toplandık.

Cuma günü de dev bir güneş santrali inşaat projesinin imzasını atacağız. SIF son birkaç günde atak yaptı yıllık satış adet hedefini aştı. HMF hem makine, hem endüstriyel, hem de asansörde rekorlar kırdı. Universal ciddi kar sağladı, sirketin sağlıklı bir bunyeye dönüşümü tamamlandı. Grace hisselerini bu hafta devrettik. Halka arz için var gücümüzle hazırlanıyoruz.

Sürdürülebilirlik raporuna gözatmayanlar bir baksınlar. Seneye çevre ile, toplum ile ilişkilerimizi daha da arttıralım. Çalıştığımız tüm ülkelerde eğitime destek verelim.

Aileleriniz ile keyifli, sağlıklı ve çok mutlu bir yeni yıl dilerim.

 

Sevgiler, 

Mehmet Ali

, ,

No comments yet.

Bir YorumYazın