Tek Bir Şeyi Bilmelisin: Her Şeyi Öğrenebilirsin

Khan Academy Türkçe birinci yılını “Her Şeyi Öğrenebilirsin” kampanyası ile kutluyor.

“Türkçe Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında ve Ücretsiz Eğitim” hedefi ile yolan çıkan ve bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı sponsorluğunda faaliyet gösteren online öğrenim platformu Khan Academy Türkçe geçtiğimiz sene Kasım ayında yapılan bir basın lansmanı ile kamuoyuna tanıtılmıştı. Khan Academy’nin tüm dünyada büyük ilgi gören “You Can Learn Anything” (Her Şeyi Öğrenebilirsin) kampanyası Khan Academy Türkçe’nin birinci yıldönümünde Türkiye’de de başladı. Yapımında “Ejderha Dövmeli Kız” filmiyle Oscar ödülü almış film editörü Angus Wall’un da katkısının bulunduğu “Her Şeyi Öğrenebilirsin” tanıtım videosunda kampanyanın ilham aldığı değerler çarpıcı şekilde vurgulanıyor. Khan Academy Türkçe, “Her insan öğrenebilir. Kim olursan ol, nerede olursan ol, tek bir şeyi bilmelisin: Her şeyi öğrenebilirsin!” sloganı ile ülkemizde de toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Dünyanın en yaygın online eğitim platformu Khan Academy, sanal ortama sivil bir katkı olarak sunduğu “Her Şeyi Öğrenebilirsin” kampanyası ile her insanın öğrenebileceğini vurgularken, zekânın doğuştan, genetik faktörlerle belirlendiği yönündeki yargıları yıkıp gelişme odaklı bir zihniyeti teşvik ediyor. Khan Academy’nin kurucusu Salman Khan bu konudaki düşüncesini, “Zekâmız sabit değildir ve zekâmızı geliştirmenin en iyi yolu da zorlanabileceğimiz ve hata yapabileceğimiz işlerle uğraşmaktır” sözleriyle özetliyor.

Çoğu insan zekanın doğuştan sabit olduğunu, genetik faktörler tarafından belirlendiğini düşünür. Bilim ise bunun tam tersini söylüyor. Beyin de aslında insan vücudundaki diğer kaslar gibi çalışır. Eğer bunun bilincindeyseniz, herhangi bir kas gibi beyninizi de çalıştırabilir ve güçlendirmenin yollarını bulabilirsiniz. Başarılı olmak için beynimizi geliştirmeli ve güçlendirmeliyiz. Bu tabii ki bir çaba isteyecektir, her kas gibi beynin gelişmesi de zaman zaman yorucu olabilir, özveri ve gayret gerektirebilir. Fakat unutmamalıyız ki yeni bilgiler öğrenmek beynimizi çalıştıracak, kapasitesini arttıracak ve bizi daha bilgili ve başarılı yapacaktır. İşin güzel yanı ne biliyor musunuz? Hepimiz öğrenmek için doğmuşuz!

Eğer bu konu ilginizi çektiyse Salman Khan’ın “Neden Oğluma Zeki Olduğunu Asla Söylemeyeceğim?” başlıklı yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Khan Academy, “Öğrenme konusuna olan bakışımız, öğrettiğimiz her şeyden çok daha önemli. Eğer toplum olarak öğrenirken çabalamamız gerektiğini kabullenirsek, insanlığın potansiyeli uçsuz bucaksız bir hal alacaktır” sözleriyle tüm insanlara “her şeyi öğrenebilirsin” diyor ve herkesi öğrenmeye davet ediyor.

Siz de bu düşünceyi paylaşarak insanoğlunun içindeki potansiyeli ortaya çıkarmaya, farkındalık yaratmaya ve sosyal sorumluluk anlayışıyla hayata geçen bu kampanyayı daha çok insana duyurmaya katkı sağlayabilirsiniz. #HerŞeyiÖğrenebilirsin

Her Şeyi Öğrenebilirsin!

Kampanyanın tanıtım videosunu izlemek ve daha ayrıntılı bilgi edinmek için:

www.herseyiogrenebilirsin.org

Khan Academy Türkçe ile hemen öğrenmeye başlamak için:

www.khanacademy.org.tr

, , ,

No comments yet.

Bir YorumYazın