Tianmen Dağı Ulusal Parkı – ÇİN (1)

Çin’in ilginç dağları, masalsı güzel manzaraları ile tanışmam, Edward Norton ve Naomi Watts’ın başrollerini paylaştığı The Painted Veil filmi ile olmuştur. Parantez içinde bahsedersem, film 1920’lerde genç bir İngiliz çift arasında geçen bir aşk hikayesini konu alıyor. İşine yoğunlaşmış bir doktor… İlgi bekleyen mutsuz bir eş… Aldatma… Karısının sadakatsizliğini farkeden doktorun karısından intikam almak için, Çin’in kolera salgınından kırılan ufak bir köyünde çalışmayı kabul etmesi ve kolera salgınının ortasında ikilinin birbirlerini yeniden keşfetmeye çalışması… Gerek görüntüleri, gerekse konusu ile iz bırakan bu güzel film, aynı zamanda bize Çin’in etkileyici doğasını da tanıtıyor.

9

Çin… Yüzölçümü yaklaşık olarak 9.6 milyon kilometre kare olup, dünya yüzölçümünün yüzde 6.4’üne sahip bir ülkedir. Coğrafi özellikleri bakımından çok geniş dağlık bölgelere sahiptir.

Çin’deki doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz en güzel yerlerden biri, Tianmen (Cennetin kapıları) Dağı Ulusal Parkıdır. Hunan eyaleti, Zhangjiajie şehrinde bulunan ulusal park, 1000 metrenin üzerinde 40 civarında tepeden oluşan yüksek dağlarla ve birçok doğa harikası mağaralarla çevrili bir bölgedir.

7t

Turistlerin bu güzellikleri rahat seyredebilmesi için Tianmen dağına 1432 metre rakımda yürüyüş yolu inşa edilmiş. Bu yolun 60 metre uzunlukta bir bölümü de cam tabanlı yapılmış. Paslanmaz çelik korkuluklar ve kırılmaz camdan yapılan bu yürüyüş yolu sayesinde ziyaretçiler alttaki uçurumu ve çevreyi havada yürüyormuş gibi, tam anlamı ile hissederek gezebiliyorlar.

5t6t

Gezmek amaçlı bile ürkütücü olan bu yolun bir de yapım aşamasını düşünün. Yapım sırasına ve sonrasına ait resimler gerçekten cesaret gerektirdiğini az da olsa yansıtıyor.

3t

1t

2t

İşte Tienman Dağı…

8

4t

4 Responses to Tianmen Dağı Ulusal Parkı – ÇİN (1)

  1. ferditiyek 19/11/2014 at 01:08 #

    Hülya Hanım,

    Sizin paylaşımlarınızı okurken büyük keyif alıyorum gerçektende çok güzel konular buluyorsunuz :) Teşekkürler…

    • Hulya Ozveren 19/11/2014 at 09:55 #

      Teşekkür ederim.

  2. süheda 23/11/2014 at 19:11 #

    Hülya Hanım merhaba, Tarihi yapıların 3 boyutlu lazerle ölçümlerini araştırıken yazılarınıza ulaştım . Hepsi güzel bir çalışma kutlarım.

    • Hulya Ozveren 24/11/2014 at 12:36 #

      Teşekkür ederim, beğenmenize memnun oldum.

Bir YorumYazın